Γλυκό μπισκότο με παγωτό

Υλικά

  • 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη λιωμένη
  • 500 γραμ. παγωτό σοκολάτα
  • 500 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • 1/2 φλ. σιρόπι σοκολάτα
  • 1 φλ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 4 κ.σ. φουντούκια χοντροκομμένα

Γλυκό μπισκότο με παγωτό

Κάνουμε πρώτα σκόνη τα μισά μπισκότα.

Ανακατεύουμε σε μπολ με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε τη βάση σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ.

Γύρω γύρω στήνουμε όρθια όσα μπισκότα χωράνε για να καλυφθεί το πλαϊνό της φόρμας.

Παγώνουμε για 15′ στην κατάψυξη.

Απλώνουμε σε στρώση το παγωτό σοκολάτα πάνω στην μπισκοτένια βάση.

Δείτε εδώ τη συνταγή μου για τέλειο παγωτό σοκολάτα.

Με σκουπ παγωτού βάζουμε μπάλες στρατσιατέλα από πάνω.

Παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει για 2-3 ώρες.

Για το σερβίρισμα

Λίγο πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, φουντουκιά και ροζέτες χτυπημένης κρέμας.

Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/gluko-mpiskoto-me-pagoto/