Φτιάξτε το Κυριακή πρωί και απολαύστε το με την οικογένεια ή το σύντροφό σας. Ζεστό αχνιστό ψωμάκι γεμιστό με σοκολάτα και όποιο φρούτο ή ξηρό καρπό...

Φτιάξτε το Κυριακή πρωί και απολαύστε το με την οικογένεια ή το σύντροφό σας. Ζεστό αχνιστό ψωμάκι γεμιστό με σοκολάτα και όποιο φρούτο ή ξηρό καρπό θέλετε. Αυτοσχεδιάστε, σηκώνει πολλές παραλλαγές.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
4

Για τη ζύμη

  • 1/3 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλογλυκαντικό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. φρέσκο γάλα

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
  • 150 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Για την επάλειψη

  • Λίγο γάλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γεμιστό γλυκό ψωμί

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, το γλυκαντικό, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα.

    Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.

    Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

    Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας.

    Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

    Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.

    Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.

    Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία. Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.

    Αλείφουμε το γάλα.

    Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35-40 λεπτά, να ροδίσει.

    Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται