Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

Υλικά

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

  • 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 10 μικρά καλαμπόκια
  • 1 καρότο
  • 1 συσκ. ανανά (400 γρ.)
  • 400 γρ. ντομάτες κοσκασέ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο

Πρώτα φτιάχνουμε τη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.

Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και ό,τι λαχανικά χρησιμοποιήσουμε στο γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.

Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές.

Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.

Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά.

Τα προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές με ένα μαχαίρι.

Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο είναι το ιδανικό).

Βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά  μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.

https://www.argiro.gr/recipe/glukoxino-kotopoulo-me-ruzi-mpasmati/