Εκτέλεση
Για το διαφορετικό και γρήγορο cheesecake χωρίς μίξερ, με τραγανά φύλλα, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα βύσσινο.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμό τους σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το χυμό σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει για λίγα λεπτά. Τότε, αφού πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε τα βύσσινα και αφού πάρει μια βράση και δέσει σε κρέμα η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει καλά η σάλτσα. Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια της σάλτσας για να μην σχηματίσει πέτσα.
Για την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε το πρώτο λαδωμένο και τσαλακωμένο φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε σε κουταλιές την μισή κρέμα τυριού πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε σε μια στρώση την πηχτή σάλτσα με βύσσινα. Τέλος ακουμπάμε επάνω στα βύσσινα την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Σκεπάζουμε το cheesecake με το άλλο τσαλακωμένο φύλλο.
Ψήνουμε το cheesecake με βύσσινα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Εναλλακτικά, αντί για 2 φύλλα, φτιάξτε το διαφορετικό αυτό cheesecake χρησιμοποιώντας 4 φύλλα. Θα τοποθετήσετε τα δύο πρώτα φύλλα τσαλακωτά σε ένα ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, θα προσθέσετε την κρέμα τυριού και βύσσινου όπως παραπάνω και θα σκεπάσετε με τα άλλα δύο φύλλα, τσαλακωμένα και λαδωμένα.