Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Είναι υγιεινή, σάλτσα δροσερή ή ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες. Ταιριάζει με πουλερικά, θαλασσινά και με ψητά...

Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Είναι υγιεινή, σάλτσα δροσερή ή ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες. Ταιριάζει με πουλερικά, θαλασσινά και με ψητά λαχανικά. Είναι τέλεια σε σάντουιτς ακόμα και σε σουβλάκι τυλιχτό ή πίτες τυλιχτές. Δοκίμασε την

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
3

Για την Ινδική σάλτσα Raita με παντζάρι

  • 2 φλ. γιαούρτι
  • 2 μέτρια βρασμένα παντζάρια
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι (με τη φλούδα του)
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 1 συσκ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • Αλάτι
  • 1½ κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την Ινδική σάλτσα Raita

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε το παντζάρι σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.

    Τρίβουμε το αγγούρι με τη φλούδα του σε χοντρό τρίφτη και το στύβουμε.

    Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.

    Προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε.

    Παγώνουμε την ραΐτα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.

    Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

    Ταιριάζει με ζεστές πίτες σαν ντιπ.

    Είναι τέλειο μέσα σε σάντουιτς ή σουβλάκι, ταιριάζει με κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και με γαρίδες.

    Απολαύστε το.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται