Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα που να σιγοβράζει και ρίχνουμε βροχηδόν την πολέντα.
- Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 20΄σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα η πολέντα, είναι έτοιμη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά εκτός φωτιάς.
- Σε ελαφρά λαδωμένο μικρό ταψί, απλώνουμε την πολέντα να κρυώσει τελείως, ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
- Κόβουμε λεπτά κομμάτια του 1 εκ.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ψήνουμε για 2΄ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.
- Αλατίζουμε και αφήνουμε να πυκνώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε σε μία στρώση τα 3/4 της ντομάτας, κάνουμε μία στρώση με λεπτά κομμάτια πολέντας, πασπαλίζουμε τρίμματα γκοργκοντζόλας και απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ.
- Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη πολέντα, πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και τη φοντίνα και σκορπάμε κομμάτια μοτσαρέλας και φύλλα βασιλικού.
- Περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνουμε για 45′ περίπου.
- Αγαπάτε την ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες φανταστικές ιταλικές συνταγές εδώ!