• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φλ. πολέντα
  • 8 φλ. νερό
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 2 κσ. βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
  • 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο
  • 1/2 φλ. τυρί φοντίνα ή γραβιέρα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ιταλικά λαζάνια με πολέντα στο φούρνο

    Για τα ιταλικά λαζάνια με πολέντα και 4 τυριά στο φούρνο,

    • βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα που να σιγοβράζει και ρίχνουμε βροχηδόν την πολέντα.
    • Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 20΄σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    • Όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα η πολέντα, είναι έτοιμη.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά εκτός φωτιάς.
    • Σε ελαφρά λαδωμένο μικρό ταψί, απλώνουμε την πολέντα να κρυώσει τελείως, ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
    • Κόβουμε λεπτά κομμάτια του 1 εκ.

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

    • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Ψήνουμε για 2΄ανακατεύοντας.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.
    • Αλατίζουμε και αφήνουμε να πυκνώσει.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
    • Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε σε μία στρώση τα 3/4 της ντομάτας, κάνουμε μία στρώση με λεπτά κομμάτια πολέντας, πασπαλίζουμε τρίμματα γκοργκοντζόλας και απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ.
    • Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη πολέντα, πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και τη φοντίνα και σκορπάμε κομμάτια μοτσαρέλας και φύλλα βασιλικού.
    • Περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνουμε για 45′ περίπου.

    Αγαπάτε την ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες φανταστικές ιταλικές συνταγές εδώ!

    Μετά τα ιταλικά λαζάνια στο φούρνο, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×