Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ξινομυζήθρα και λαχανικά στο φούρνο, με αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με...

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ξινομυζήθρα και λαχανικά στο φούρνο, με αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
600

Για τα γεμιστά καλαμάρια

  • 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
  • 1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πολτό ελιάς
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα

  • Αρωματικό λάδι
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • Ντοματίνια
  • Φύλλα ρόκας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμάρια, και κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα ένα και κλείνουμε το άνοιγμα τους με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει.

Ενναλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρονται με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

Προτεινόμενες συνταγές

Οδηγός Μαγειρικής

Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα πιάτο που πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο καλοκαίρι. Τα καλαμαράκια και η φέτα μας δίνουν ασβέστιο συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων στην καλή υγεία των οστών. Παράλληλα μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για την δημιουργία και σωστή λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκόρδο κρεμμύδι και πιπεριά μας δίνουν πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή καρδιοαγγειακή μας υγεία. Συνδυάστε το με μια πατάτα ή λίγο ρύζι κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται