Καλαμάρια γεμιστά με κινόα

Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, σπανάκι, λαχανικά και μυρωδικά.

Εύκολη
0:40

4 μερίδες

15 λεπτά

25 λεπτά

καλαμαρια γεμιστα αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

    1. Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
    2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
    3. Σβήνουμε με το κρασί.
    4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
    5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
    6. Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τη κινόα.
    7. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.
    8. Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.
    9. Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και ακουμπάμε τα καλαμάρια από πάνω.
    10. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα περιχύνουμε
    11. Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.

ΚΙΝΟΑ

    1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε σουρωτήρι.
    2. Βράζουμε 1 μέρος κινόα με 2 μέρη νερό, με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
Απόρρητο