Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τη κινόα.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.
- Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.
- Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και ακουμπάμε τα καλαμάρια από πάνω.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα περιχύνουμε
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.
ΚΙΝΟΑ
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε σουρωτήρι.
- Βράζουμε 1 μέρος κινόα με 2 μέρη νερό, με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.