Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Υλικά

Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα

  • 500 γρ. βίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. ελιές κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μακαρονάδα

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄- 6΄.

Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄- 3΄.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη.

Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/kalokairini-makaronada/