Για την μπρουσκέτα
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το σκόρδο κατά μήκος και αλείφουμε με την κομμένη πλευρά τις φέτες της μπαγκέτας.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ένα πινέλο και τις αλείφουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10-15΄ στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγουράκι, τις ελιές, τη φρέσκια ρίγανη, την ξινομυζήθρα και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους τα υλικά.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μία κουταλιά γέμιση.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ξίδι.