Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κινόα

Εύκολο και ελαφρύ καλοκαιρινό φαγητό! Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό

Δύσκολη
0:35

2

5 λεπτά

30 λεπτά

κοτόπουλο με κινόα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα από τα συχνότερα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το στήθος κοτόπουλου, περιέχει ελάχιστο ποσοστό λίπους και παράλληλα μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για τη διατήρηση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου. Η κινόα, στην ίδια κατεύθυνση, αποτελεί δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη επίσης κι έτσι ο συνδυασμός τους «δένει» το ιδανικό γεύμα σε μια δίαιτα.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.
  3. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι.
  6. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
  7. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά.
  9. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΟΑ

  1. Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
  2. Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.
  3. Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει.
  4. Την στραγγίζουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
  7. Δείτε εδώ πώς να τεμαχίσετε το αβοκάντο εύκολα και γρήγορα.
Απόρρητο