"
Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό!

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το καλοκαιρινό κοτόπουλο με κινόα

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλ. βρασμένη κινόα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 340 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Διαφήμιση

Για την κινόα

Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.

Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.

Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει.

Την στραγγίζουμε καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα από τα συχνότερα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το στήθος κοτόπουλου, περιέχει ελάχιστο ποσοστό λίπους και παράλληλα μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για τη διατήρηση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου. Η κινόα, στην ίδια κατεύθυνση, αποτελεί δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη επίσης κι έτσι ο συνδυασμός τους «δένει» το ιδανικό γεύμα σε μια δίαιτα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×