Κανελόνια µε κιµά και σάλτσα ντομάτας

Εύκολη
1:05

4

30 λεπτά

35 λεπτά

Κανελονια με κιμα και σαλτσα ντοματας απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

  1. Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά  για 10 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
  4. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
  5. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
  2. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

  1. ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
  2. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
  3. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.
Απόρρητο