Κανελονια με κιμα και σαλτσα ντοματας απο την Αργυρω χωρις μπεσαμελ

Κανελονια με κιμα και σαλτσα ντοματας απο την Αργυρω χωρις μπεσαμελ

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
67
  • 16 κανελόνια
  • 200 γρ. τριμενο τυρι
  • 500 γρ. Για την γεμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα

  • 1 kg ντομάτες
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Για την σαλτα

    Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά  για 10 λεπτά.

    Γεμιση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.

    Αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει για 5 λεπτα

    Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Στησιμο στο ταψι

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.

    Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα

    Χρονος ψησιματος

    ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αερα στη μεσαια σχαρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχιζουμε το ψησιμο για 10 λεπτα

    Σβηνουμε τον φουρνο και αφηνουμε το φαγητο να σταθει για 10 λεπτα.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται