Βήμα 1
Για την σαλτα
Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Γεμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει για 5 λεπτα
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στησιμο στο ταψι
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα
Χρονος ψησιματος
ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αερα στη μεσαια σχαρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχιζουμε το ψησιμο για 10 λεπτα
Σβηνουμε τον φουρνο και αφηνουμε το φαγητο να σταθει για 10 λεπτα.