Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
- Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
- Βάζουμε στο ταψί τις μισές ντομάτες και τη μισή κρέμα γάλακτος.
- Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια
Tips
- Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.