Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
- Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και και τη μισή κρέμα γάλακτος.
- Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Tips
- Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.