Μάθε όλα τα μυστικά για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια, χωρίς μπεσαμέλ. Απίστευτη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μάθε όλα τα μυστικά για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια, χωρίς μπεσαμέλ. Απίστευτη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

  • 24 κανελόνια
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα κιμά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

    Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

    Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.

    Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή κρέμα.

    Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

    Για το ψήσιμο

    Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.

    Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.

    Μυστικά

    Σας προτείνω να ψήσετε στις αντιστάσεις που γίνεται πιο ήπιο ψήσιμο, ώστε να προλάβει το ζυμαρικό να βράσει στα υγρά του ταψιού και να μαλακώσει.

    Η μπόλικη σάλτσα καθώς και η κρέμα γάλακτος, θα δώσουν την απαραίτητη υγρασία στο ξερό ζυμαρικό και το ιδανικό περιβάλλον για να μαλακώσουν σωστά.

    Απαραίτητα σκεπάστε το ταψί με λαδόκολλα που εφάπτεται στην επιφάνεια του φαγητού. Έτσι δημιουργούμε ένα προστατευμένο θερμό περιβάλλον, για να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται.

    Σε περίπτωση που ψήσετε σε αέρα, θέλω να ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ταψιού. Μιας κι ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο και εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά, δεν θα προλάβει να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό.

    Αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη ντομάτα και να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

    Τέλος, η παρμεζάνα και το αυγό στον κιμά θα δώσει σώμα στη γέμιση και έξτρα νοστιμιά. Μην τα παραλείψετε, η συνταγή είναι πλούσια και φανταστική.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×