Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

Ζουμερά κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, με μαστιχωτά τυριά και σάλτσα ντομάτας.

Εύκολη
1:10

6

30 λεπτά

40 λεπτά

κανελονια με κιμα και κρεμα γαλακτοσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εκτέλεση

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
    2. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
    3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
    4. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
    5. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
    6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    7. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
    8. Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
    9. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    10. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
    11. Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    12. Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και και τη μισή κρέμα γάλακτος.
    13. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
    14. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
    15. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
    16. Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
    17. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
    18. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Tips

  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.
Απόρρητο