Κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ. Κανελόνια γεμιστά με κιμά, ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και...

Κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ. Κανελόνια γεμιστά με κιμά, ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ.

 

 

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
906

Για τα ζυμαρικά

  • 24 κανελόνια
  • Για τον κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρεμα

  • 1 lt γάλα
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 αβγό (προαιρετικά)
  • Για τη σάλτσα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η γέμιση

    Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιούν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.

    Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά

    Αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.

    Αφαιρούμε τα αρωματικά  μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.

    Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

    Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.

    Η κρέμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).

    Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στη φωτιά.

    Πρέπει να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα.

    Αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, να βράσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και να δέσει.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά.

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά), ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.

    Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

    Η σάλτσα

    Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C στον αέρα.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Στο σκεύος 

    Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα  σε πυρίμαχο σκεύος 35×25.

    Προσθέτουμε και 2 κουταλιές  κρέμα.

    Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα  και σάλτσα, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.

    Τα γεμίζουμε  με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.

    Τα βάζουμε επάνω τους.

    Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήσιμο – Χρόνος

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

    Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.

    Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά, με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται