Καραβιδομακαρονάδα

Υλικά

Για τη καραβιδομακαρονάδα

  • 8 καραβίδες φρέσκες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη καραβιδομακαρονάδα

Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω.

Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα.

Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 λεπτά, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.

Προσθέτουμε την καστανή  ζάχαρη  και τις ντομάτες και βράζουμε για 7 με 8 λεπτά.

Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2 με 3 λεπτά με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, να βράσουν με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καραβίδες 12 γαρίδες.

Μυστικά

Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλό τους.

Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει η σάλτσα επάνω.

Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί συρρικνώνονται και σκληραίνουν. Λίγα λεπτά είναι αρκετά.

Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε και τη γαριδομακαρονάδα.

https://www.argiro.gr/recipe/karabidomakaronada/