Κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο

Υλικά

Για το κοκκινιστό κατσικάκι στο φούρνο

  • 1½ kg κατσίκι (σε μερίδες)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά (χοντροκομμένα)
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή πιπέρι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 1/2 φλ. ξύδι

Για το κοκκινιστό κατσικάκι

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια.

Αν έχετε χρόνο αφήστε τα υλικά να σταθούν για 30΄στη λεκάνη.

Μετά, βάζουμε όλα τα υλικά με τα υγρά τους στο πήλινο τσουκάλι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 1,5 ώρα στους 200°C και 1 ώρα στους 150°C,  μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και όλα τα υλικά να γίνουν μια υπέροχη σάλτσα δεμένη και πυκνή.

Αν έχετε ξυλόφουρνο το βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία όλη την νύχτα.

κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο στον ξυλόφουρνο στιφάδο στη γαστρα παραδοσιακη συνταγη ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Αργυρώ από τα Απόλλωνα της Ρόδου και την ευχαριστούμε πολύ.

Κι αν περάσετε από τα Απόλλωνα της Ρόδου να το γευτείτε στην παραδοσιακή και βραβευμένη ταβέρνα Παράγκα.

https://www.argiro.gr/recipe/katsikaki-kokkinisto-sto-fourno/