Κεφτεδάκια λαχανικών

Υλικά

  • 5 κολοκύθια μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • αλεύρι για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα κεφτεδάκια λαχανικών

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.

Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, να ιδρώσουν.

Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε.

Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.

Δείτε και τη συνταγή μου για τα κλασικά τηγανητά κεφτεδάκια, με όλα τα μυστικά τους!

https://www.argiro.gr/recipe/keftedakia-lachanikon/