Έτσι τα φτιάχνουμε στην Πάρο και στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

Έτσι τα φτιάχνουμε στην Πάρο και στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα νησιώτικα κεφτεδάκια

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη, μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γεμάτη δυόσμο αποξηραμένο
  • 5 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 554 Θερμίδες
    (kcal)
  • 32.1 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 3.7 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 57.6 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για να γίνουν τραγανά στο τηγάνισμα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι στη ζύμη.

Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά να μην έχει κόμπους.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.

Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.

Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.

Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.

Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε.

Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια!

Αφήνουμε τα νησιώτικα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

Διαφήμιση

Βίντεο

Με τι θα συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×