• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
726
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη, μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γεμάτη δυόσμο αποξηραμένο
  • 5 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 554 Θερμίδες
    (kcal)
  • 32.1 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 3.7 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 57.6 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Τα κεφτεδες είναι μία παραδοσιακή συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο.

Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.

Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.

Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.

Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.

Πλάθουμε τους κεφτεδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Νησιώτικοι κεφτεδες με ούζο από την Αργυρώ | Συνταγη που φτιαχνουμε στην Παρο και όταν γινονται τηγανιτοι, μοσχομυρίζουν όλα τα σοκάκια!
Κεφτεδες με ούζο από την Αργυρώ

 

Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε.

Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τους  κεφτεδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε.

 

Βίντεο

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται