Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μεγάλη, με τρύπα στη μέση.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα.
- Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα για κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
ΚΡΕΜΑ
- Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα.
- Με ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
- Αφήνουμε στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.