Κέικ με κρέμα

Κέικ με τυρί κρέμα και αρώματα πορτοκαλιού.

Εύκολη
1:05

14

5 λεπτά

1 ώρα

κεικ με κρεμα - κεικ με τυρι κρεμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
    2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μεγάλη, με τρύπα στη μέση.
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι μέχρι να αφρατέψει καλά.
    5. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα.
    6. Ρίχνουμε τη βανίλια.
    7. Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
    8. Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα για κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.

ΚΡΕΜΑ

    1. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
    2. Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
    3. Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα.
    4. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα.
    5. Με ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.

ΨΗΣΙΜΟ

    1. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
    2. Αφήνουμε στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
    3. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απόρρητο