Για το μείγμα του κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μεγάλη, με τρύπα στη μέση.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι μέχρι να αφρατέψει καλά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα για κέικ.
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα για κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα.
Με ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.