• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (4% λιπαρά)
  • 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ με κρέμα

    Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με τυρί κρέμα

    Σιγά σιγά πλησιάζει η εποχή για τα καλά λεμονια. Ευκαιρία, λοιπόν, για ένα κέικ με τυρί κρέμα για έξτρα γεύση! Η αποθέωση των εσπεριδοειδών δηλαδή! Είναι και θα είναι το γλύκισμα του βιαστικού και του λιχούδη! Αυτό εδώ το αφράτο κέικ με τυρί κρέμα έχει επιπλέον γεύση που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο αλλά και το ξύσμα λεμονιού που το κάνει πιο μυρωδάτο!

    Για το μείγμα του κέικ με κρέμα

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μεγάλη, με τρύπα στη μέση.
    • Με ένα κοσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλατι.
    • Χτυπάμε στο μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι μέχρι να αφρατέψει καλά.
    • Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα για κέικ.
    • Ρίχνουμε τη βανίλια.
    • Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
    • Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα για κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
    • Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
    • Προσθέτουμε το μισό φλ. μειγμα και ανακατεύουμε καλά.
    • Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα.
    • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μειγμα.
    • Με ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
    • Αφήνουμε στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
    • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Αν σας άρεσε, δείτε ακόμα

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×