Εκτέλεση
Για το κέικ γεμιστό με κρέμα τυριού, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, μεγάλη, με τρύπα στη μέση.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια. Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι. Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα του κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα κέικ.
Με μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα όπως κάνουμε με το δίχρωμο κέικ, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε στη φόρμα για 15΄και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τα ωραιότερα κέικ για τους αγαπημένους σας.