Aπολαυστικός συνδυασμός βατόμουρων και λάιμ με αυτό το εύκολο στην παρασκευή του κέικ.

Aπολαυστικός συνδυασμός βατόμουρων και λάιμ με αυτό το εύκολο στην παρασκευή του κέικ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για το κέικ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3 λάιμ (ξύσμα)
  • 200 γρ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. κόκκινα βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 25 ή 27 εκ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.

    Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, να καραμελώσει και να βγάλει όλα τα αρώματά του. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

    Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το ξινόγαλο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Ρίχνουμε το χυμό, το λάδι και το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα.

    Τέλος, ενσωματώνουμε τα μισά βατόμουρα αναδιπλώνοντας απαλά.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.

    Κρατάμε 5-6 βατόμουρα για το γαρνίρισμα και βάζουμε τα υπόλοιπα στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε το κέικ στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για μία ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή από ζύμη η λάμα ενός μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του.

    Αφήνουμε το κέικ  να σταθεί για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε να κρυώσει τελείως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται