Εκτέλεση
Για το κέικ καρότου με μέλι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6-7΄. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2΄.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών.
Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 55΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Το αφήνουμε στη φόρμα.
Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του. Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ και περιχύνουμε με το αραιό μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά μου για τέλεια κέικ, αλλά και όλα τα μυστικά για να ψήσετε σωστά το κέικ, και να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.