Κέικ λεμονιού από την Αργυρώ

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
  • 200 γρ.καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 4 αβγά
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ) ξύσμα μόνο
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • Για το σιρόπι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 λάιμ χυμό
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Κέικ λεμονιού από την Αργυρώ

Για να φτιάξουμε το κέικ λεμονιού από την Αργυρώ

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το υπέρ αφράτο και πανεύκολο κέικ λεμονιού από την Αργυρώ. Αυτό το κέικ λεμονιού θα σας πάρει τα μυαλά! Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Για το μείγμα του κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C.
  • Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα για το κέικ λεμονιού.
  • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το αμύγδαλο.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα του κέικ, πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο.
  • Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι.
  • Όπως βγάζουμε καυτό το αφράτο κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Αν σας άρεσε αυτό το πανεύκολο υπερ αφράτο κέικ λεμονιού από την Αργυρώ, δείτε ακόμη

https://www.argiro.gr/recipe/keik-lemoniou-apo-tin-argiro/