Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Σχάρα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη και το βούτυρο για 6–7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα–ένα, περιμένοντας κάθε φορά να τα απορροφήσει το μείγμα.
- Μόλις ενσωματωθούν τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο όσο χρειάζεται για να αναμειχθούν.
- Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ξεχωριστό μπολ.
- Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που κρατήσαμε χωριστά. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
- Στη φόρμα βάζουμε εναλλάξ στρώσεις από το μείγμα βανίλιας και το μείγμα κακάο.
- Με τη λάμα ενός μαχαιριού περνάμε απαλά μέσα στη ζύμη για να δημιουργηθούν μαρμάρινα νερά.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας με τη λάμα ενός μαχαιριού αν το κέικ έχει ψηθεί.
- Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.









