Κέικ μαρμπρέ

Αφράτο και αρωματικό κέικ μαρμπρέ με βανίλια και κακάο, με τέλεια υφή και εντυπωσιακά νερά. Εύκολη συνταγή, ιδανική για κάθε μέρα, με πλούσια γεύση σοκολάτας και αφράτη ζύμη βουτύρου.

Εύκολη
0:55

12 μερίδες

10 λεπτά

45 λεπτά

κέικ μαρμπρε - κεικ μαρμπρε

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Σχάρα

Σχάρα

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη και το βούτυρο για 6–7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα–ένα, περιμένοντας κάθε φορά να τα απορροφήσει το μείγμα.
  4. Μόλις ενσωματωθούν τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο όσο χρειάζεται για να αναμειχθούν.
  6. Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ξεχωριστό μπολ.
  7. Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που κρατήσαμε χωριστά. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
  9. Στη φόρμα βάζουμε εναλλάξ στρώσεις από το μείγμα βανίλιας και το μείγμα κακάο.
  10. Με τη λάμα ενός μαχαιριού περνάμε απαλά μέσα στη ζύμη για να δημιουργηθούν μαρμάρινα νερά.
  11. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας με τη λάμα ενός μαχαιριού αν το κέικ έχει ψηθεί.
  12. Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Απόρρητο