Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Kοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα για το κέικ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
- Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να ενωθούν.
- Προσθέτουμε την πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 4 λεπτά επιπλέον σε δυνατή ταχύτητα.
- Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
- Το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια λευκής ή άλλης σοκολάτας.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σουφλέ μαζί με τη λαδόκολλα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Tips
- Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8 λεπτά στους 200 ºC στον αέρα.
- Όταν βγάζουμε το κέικ σουφλέ από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.