Εκτέλεση
Για το κέικ με ελαιόλαδο και ελιές
διαλύουμε πρώτα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας τα υλικά για το κέικ με ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να φτιάχνετε πάντα τέλεια κέικ για τους αγαπημένους σας!