Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το κακάο, το αλεύρι και τη σόδα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ελαιόλαδο, το ξινόγαλο, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεσμένο φουντούκι (50 γρ.) αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να
στεγνώσει η καρδιά του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά. - Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, αλλά να μη βράσει.
- Την αποσύρουμε αμέσως και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε για 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη την γκανάς για 5 λεπτά να πέσει θερμοκρασία της.
- Κόβουμε το κρύο κέικ στη μέση, σε δύο φέτες.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια της μιας φέτας την πραλίνα και κλείνουμε με την άλλη φέτα σε σάντουιτς.
- Τοποθετούμε το γεμιστό κέικ σε σχάρα.
- Ρίχνουμε λίγο ρευστό γλάσο στην επιφάνεια απλώνοντάς το.
- Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τέλος περιχύνουμε ολόγυρα με το υπόλοιπο γλάσο.
- Όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε.









