Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10′.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά μέχρι ν’ ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
- Σε άλλο μπολ, βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Δεν τα χτυπάμε πολύ γιατί θα στεγνώσει και θα σχηματίσει κόμπους.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και το ρούμι κι ανακατεύουμε απαλά.
- Κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι, προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και λίγη λίγη προσθέτουμε τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά το μίγμα με σπάτουλα.
- Δουλεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε με το κουτάλι την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για περίπου 50΄-55΄, μέχρι να σφίξει το μίγμα.
- Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 30΄.
- Μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει, το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με την επικάλυψη.
ΓΛΑΣΟ
- Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.
- Με σύρμα χτυπάμε ελαφρά τη σοκολάτα και λίγη λίγη προσθέτουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε μέχρι να πυκνώσει και να γυαλίσει το μίγμα.
- Είναι έτοιμο να το αλείψουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Όταν μπει στο ψυγείο σφίγγει και παγώνει και γίνεται σταθερό.