• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 + 1/2 φλ. αλεύρι ντίνκελ
  • 1 + 1/4 φλ. αλεύρι βρώμης
  • 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο απαλό
  • 1/2 φλ. ξυνόγαλο ή γιαούρτι
  • 1/2 φλ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι (χυμό κ ξύσμα)
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Λίγο αλεύρι για τη φόρμα.

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ

    Για το κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ,

    συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας. Αυτό το κέικ με χυμό πορτοκάλι από την Αργυρώ είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε.

    Για το μείγμα του κέικ

    • Βάζουμε το αλεύρι ντίνκελ και το αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ, προσθέτουμε το baking powder και τα ανακατεύουμε με συρμα.
    • Κρατάμε ένα κουτάλι λίγο αλεύρι για τη φόρμα του κέικ.
    • Τα αφήνουμε στην άκρη.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με συρμα να ενωθούν προσθέτοντας την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν για 2 με 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τις σταφίδες, τα καρύδια και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαλακή σπάτουλα.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×24 εκατ..
    • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ μέσα και με την ανάποδη του κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά.
    • Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή από ζύμη τότε το κέικ με χυμό πορτοκάλι είναι έτοιμο.
    • Εναλλακτικά ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
    • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και  το βγάζουμε σε μια σχάρα ή σε καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει και να κρυώσει.

    Το μυστικό

    • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Στο κέικ πορτοκαλιού, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή γάλα πλήρες.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Αν σας άρεσε το τέλειο κέικ πορτοκαλιού από την Αργυρώ, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×