Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
- Ζεματάμε το μπρόκολο για 3 λεπτά σε βραστό νερό και το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
- Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο μπρόκολο.
- Αφού στεγνώσουμε καλά το μπρόκολο, το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη πάπρικα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε καλά να ντυθούν τα υλικά με αλεύρι.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ξινόγαλο ή το γιαούρτι.
- Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ώστε να ενωθεί καλά ο χυλός.
- Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να ενωθούν.
- Η ζύμη θα είναι λίγο περίεργη και κολλώδης.
ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στη φόρμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σουσάμι.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι.
- Αφού ψηθεί, το αφήνετε για 15 λεπτά στη φόρμα ώστε να σταθεροποιηθεί και έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα για να μη νοτίσει.