Κέικ με ξινόγαλο και μπρόκολο

Φανταστική συνταγή για αλμυρό κέικ με ξινόγαλο, ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε εύκολα το μπρόκολο! Δοκιμάστε αλμυρό κέικ με τυριά!

Εύκολη
0:55

10

10 λεπτά

45 λεπτά

Κεικ με ξυνογαλο απο την Αργυρωκεικ με τυρια * αλμυρο κεικ με γιαουρτι και λαδι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.  Θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
  3. Ζεματάμε το μπρόκολο για 3 λεπτά σε βραστό νερό και το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο μπρόκολο.
  5. Αφού στεγνώσουμε καλά το μπρόκολο, το ψιλοκόβουμε.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη πάπρικα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το τυρί και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε καλά να ντυθούν τα υλικά με αλεύρι.
  8. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ξινόγαλο ή το γιαούρτι.
  9. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα ώστε να ενωθεί καλά ο χυλός.
  10. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά.
  11. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να ενωθούν.
  12. Η ζύμη θα είναι λίγο περίεργη και κολλώδης.

ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη μας μέσα στη φόρμα.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σουσάμι.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι.
  5. Αφού ψηθεί, το αφήνετε για 15 λεπτά στη φόρμα  ώστε να σταθεροποιηθεί και έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα για να μη νοτίσει.
Απόρρητο