Κέικ με λάδι

Κέικ με λάδι, αφράτο και πανεύκολο!

Εύκολη
1:10

12

10 λεπτά

1 ώρα

κέικ με λάδι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΑΔΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΑΔΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Kρατήστε χωριστά τις 2 κ.σ. αλεύρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο για την φόρμα αλλά και για τις σταφίδες.
    2. Με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λαδώνουμε την φόρμα.
    3. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε το περιττό λάδι.
    4. Πασπαλίζουμε αλεύρι στην φόρμα να πάει παντού.
    5. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και κρατάμε όσο περίσσεψε.
    6. Το ρίχνουμε στις σταφίδες κι ανακατεύουμε να ντυθούν καλά με αλεύρι.
    7. Αφήνουμε στην άκρη.

ΚΕΪΚ

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking powder και το αλάτι.
    2. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθούν οι κόμποι και να ανακατευτούν σωστά τα στερεά υλικά.
    3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 2΄ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, να αφρατέψουν τα αυγά και να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα το μίγμα.
    4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την βανίλια και το γιαούρτι.
    5. Χτυπάμε για 1 λεπτό να ενωθούν τα υλικά.
    6. Ρίχνουμε το αλεύρι και με σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε, ίσα που να μην είναι πλέον ορατό το αλεύρι.
    7. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού στο μίγμα.
    8. Αδειάζουμε το μιγμα στην έτοιμη φόρμα, ισιώσουμε την επιφάνεια.
    9. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο εργασίας να φύγει τυχόν αέρας που εγκλωβίστηκε, γιατί θα φουσκώσει ανόμοια στο τέλος.
    10. Πρέπει να καλύπτει τη φόρμα κατά τα 3/4 του ύψους της. Αλλιώς θα χυθεί έξω στο ψήσιμο.
    11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς, στην κάτω σχάρα, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 55 λεπτά. Τουλάχιστον όχι τα πρώτα 45΄ του ψησίματος.
    12. Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    13. Ποτέ δεν το βγάζω από το φούρνο αν δεν σιγουρευτώ ότι ψήθηκε σωστά στο κέντρο του. Μπήγουμε λάμα από ένα μαχαίρι κι αν βγαίνει καθαρή από ζύμη, είναι έτοιμο.
    14. Αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε με προσοχή σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να στεγνώσει.
Απόρρητο