Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ (και τις εσοχές). Την αλευρώνουμε
και τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα. - Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Με το μίξερ πάντα σε λειτουργία, ενσωματώνουμε τα αυγά, ένα ένα, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
- Χαμηλώνουμε κατόπιν την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα και το κοσκινισμένο αλεύρι. Μόλις χαθεί
το αλεύρι στο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα. - Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
- Προσθέτουμε στο ένα τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και στο άλλο την αραιή μαρμελάδα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας να γίνει κόκκινο όλο το μείγμα. Ανάλογα με την υφή του χρώματος ζαχαροπλαστικής –σκόνη, υγρό ή ζελέ– προσθέτουμε τόσο μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα λαμβάνοντας υπόψη ότι με το ψήσιμο θα σκουρύνει μερικούς τόνους.
- Ρίχνουμε στη φόρμα αρχικά κουταλιές από το λευκό μείγμα και μετά εναλλάξ κόκκινο και λευκό.
- Τέλος, με ένα μυτερό αντικείμενο μπλέκουμε τα δύο μείγματα κάνοντας δύο με τρία οχτάρια – όχι παραπάνω γιατί θα χαθεί η διχρωμία.
- Ψήνουμε το κέικ για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα του μαχαιριού που θα βυθίσουμε
στο κέντρο του. - Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
- Το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα, γαρνίρουμε με τα κόκκινα φρούτα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.









