Εκτέλεση
Φέρνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη, για 3 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα και τα χτυπημένα αβγά.
Παίρνουμε με μαλακή σπάτουλα τα υπολείμματα των υλικών από τα τοιχώματα του μπολ και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεσμένο αμύγδαλο και το χυμό.
Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και σταματάμε το μίξερ.
Με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα να σιγουρευτούμε ότι ομογενοποιήθηκαν σωστά όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.
Ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του καλά προθερμασμένου φούρνου, για μία ώρα και 15 λεπτά.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν το αγγίζουμε απαλά στο κέντρο και η επιφάνειά του έχει επαναφορά, δεν βουλιάζει, δείγμα ότι σταθεροποιήθηκε και ψήθηκε σωστά.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα. Ο όγκος του στο κέντρο θα πέσει ελαφρώς όσο κρυώνει, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ με πούδρα αμυγδάλου, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και προορατικά γαρνίρουμε με γιαούρτι η χτυπημένη κρέμα.
Για το γλάσο
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο χυμό σαγκουίνι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
Αν το θέλουμε πιο ρευστό, το αραιώνουμε με λίγο χυμό, ενώ αν το προτιμάμε πιο σταθερό, προσθέτουμε λίγη κοσκινισμένη άχνη.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι γλάσο στο κέντρο και το αφήνουμε να κυλήσει στα πλαϊνά.
Περιμένουμε να σταθεί και να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν κόψουμε και σερβίρουμε το κέικ.
Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο.