Κεικ με σταφιδες
Για να φτιάξουμε το κεικ με σταφιδες,
αρχικά θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια για το κεικ με σταφιδες, φρουτα και κανελα από την Αργυρω
- Μετράμε τα τριμμένα καροτα πιέζοντας τα καλά να γεμίσει το φλιτζάνι.
- Ακριβώς έτσι μετράμε και την μαυρη ζαχαρη, πιέζοντας την να γεμίσει.
- Στον καδο του μιξερ χτυπάμε τη μαργαρινη και τη ζαχαρη για λίγα λεπτά έως ότου γίνουν κρεμα.
- Προσθέτουμε τα αυγα, την κανελα και το αλατι.
- Κόβουμε στη μέση το πορτοκαλι και αφαιρούμε τις άσπρες ίνες.
- Το χοντροκόβουμε το πορτοκαλι στο μπλεντερ.
- Το προσθέτουμε στα υλικά, προσθέτουμε το μισό αλευρι και όλα τα φρουτα και καροτα.
- Προσθέτουμε τη σοδα και το υπόλοιπο αλευρι καθώς και τις σταφιδες.
- Αδειάζουμε το μειγμα για κεικ στην φορμα του κεικ δαχτυλίδι 24 εκατοστών βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C βαθμούς φούρνο στoν αέρα για 40 λεπτά.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου
- Για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε την λάμα από ένα μαχαιρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή από την ζυμη τότε είχε ψηθεί.
- Αφήνουμε να σταθεί στη φορμα του κεικ για 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε μια σχαρα να κρυώσει.