• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
8
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο ακέρωτο
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 2 ½ φλ. ψιλοτριμμένο καρότο
  • 1 κ.γλ. κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1/3 φλ. σταφίδα Κορινθιακή
  • Για το frosting
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 ½ φλ άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεικ με σταφιδες

    Για να φτιάξουμε το κεικ με σταφιδες,

    αρχικά θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια για το κεικ με σταφιδες, φρουτα και κανελα από την Αργυρω

    • Μετράμε τα τριμμένα καροτα πιέζοντας τα καλά να γεμίσει το φλιτζάνι.
    • Ακριβώς έτσι μετράμε και την μαυρη ζαχαρη, πιέζοντας την να γεμίσει.
    • Στον καδο του μιξερ χτυπάμε τη μαργαρινη και τη ζαχαρη για λίγα λεπτά έως ότου γίνουν κρεμα.
    • Προσθέτουμε τα αυγα, την κανελα και το αλατι.
    • Κόβουμε στη μέση το πορτοκαλι και αφαιρούμε τις άσπρες ίνες.
    • Το χοντροκόβουμε το πορτοκαλι στο μπλεντερ.
    • Το προσθέτουμε στα υλικά, προσθέτουμε το μισό αλευρι και όλα τα φρουτα και καροτα.
    • Προσθέτουμε τη σοδα και το υπόλοιπο αλευρι καθώς και τις σταφιδες.
    • Αδειάζουμε το μειγμα για κεικ στην φορμα του κεικ δαχτυλίδι 24 εκατοστών βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C βαθμούς φούρνο στoν αέρα για 40 λεπτά.
    • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου
    • Για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε την λάμα από ένα μαχαιρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή από την ζυμη τότε είχε ψηθεί.
    • Αφήνουμε να σταθεί στη φορμα του κεικ για 15 λεπτά.
    • Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε μια σχαρα να κρυώσει.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικο για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Καλή επιτυχία! Αργυρω

    Αν σας άρεσε το κεικ με σταφιδες, φρουτα και κανελα από την Αργυρω, θα λατρέψετε και τη παρακάτω συνταγη

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται