Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα 12×23.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπεικιν παουντερ τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε την μπανάνα, το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Το βάζουμε στη φόρμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια του.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα φούρνου, για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
- Μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαίρι από την καρδιά του.
- Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να σταθεί για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
- Περιχύνουμε με σοκολάτα και φέτες μπανάνας.