• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
45

Για το κέικ με βρώμη και μπανάνα

  • 100 γρ. μέλι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 100 γρ. σοκολάτα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. μπεικιν
  • 1 τεμάχιο/ια βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • 1 μπανάνα σε φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα 12×23.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.

    Με ένα πιρούνι λιγώνουμε τις ώριμες μπανάνες

    Για το μίγμα

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπεικιν παουντερ τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε την μπανάνα, το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε  με σύρμα ή με μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

    Το βάζουμε στη φόρμα.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια του.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα φούρνου, για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

    Μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαίρι από την καρδιά του.

    Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να σταθεί για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

    Περιχύνουμε με σοκολάτα και φέτες μπανάνας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται