Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα 12×23.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
Με ένα πιρούνι λιγώνουμε τις ώριμες μπανάνες
Για το μίγμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπεικιν παουντερ τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε την μπανάνα, το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στη φόρμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα φούρνου, για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαίρι από την καρδιά του.
Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να σταθεί για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε με σοκολάτα και φέτες μπανάνας.