Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
Video
Εκτέλεση
ΚΕΙΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.
- Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο.
- Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα.
- Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
- Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.