Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
- Προσθέτουμε στο μίγμα τα χτυπημένα αυγά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει καλά όλο το μίγμα.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε απαλά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το ρίχνουμε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.
- Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.
- Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο μίγμα.
- Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.
- Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο
- Εάν μείνει μίγμα επάνω στο μαχαίρι τότε θέλει και άλλο λίγο ψήσιμο.
- Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.
Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο!