Κέικ με βρώμη και μπανάνα

Κέικ με μπανάνα και αλεύρι βρώμης πλούσιο σε φυτικές ίνες και μέταλλα, με πλούσια γεύση σοκολάτας.

Εύκολη
1:05

12 μερίδες

5 λεπτά

1 ώρα

κεικ με μπανανα και βρωμη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φόρμα

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα 12×23 εκ. Τη βουτυρώνουμε και τη αλευρώνουμε καλά.
  2. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  4. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μέλι και τα αυγά, και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή από το κέντρο.
  9. Αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
  10. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και στολίζουμε με φέτες μπανάνας.
Απόρρητο