Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα 12×23 εκ. Τη βουτυρώνουμε και τη αλευρώνουμε καλά.
- Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε την μπανάνα, το μέλι και τα αυγά, και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή από το κέντρο.
- Αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
- Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και στολίζουμε με φέτες μπανάνας.









