Για την επικάλυψη
θα ξεκινήσουμε ετοιμάζοντας την επικάλυψη λευκής σοκολάτας.
Φτιάχνουμε τη γκανάζ λευκής σοκολάτας, που θα χρησιμοποιήσουμε για επικάλυψη στην τούρτα κέικ ουράνιο τόξο.
Ψιλοκόβουμε σε μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Προσθέτουμε την κρέμα, τα βάζουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι χαμηλή θα σταθεροποιηθεί γρήγορα. Αν κάνει πολύ ζέστη, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, θέλει μια ολόκληρη νύχτα. Όταν σταθεροποιηθεί το χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει, ώστε να μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια.
Για το χρωματιστό κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ºC στις αντιστάσεις ή στους 120ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά: βούτυρο και σοκολάτα ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσουν.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μπέικινκ πάουντερ, αλάτι και βανίλια.
Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι στα υγρά υλικά, ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα αβγά.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ισομοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε 4-5 μπολ.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής, τόσο όσο να μας ικανοποιεί η ένταση του κάθε χρωματισμού.
Βάζουμε ένα ένα τα μείγματα σε στρώσεις στη φόρμα, ρίχνοντας πάντα στο κέντρο. Αυτό απλώνει από μόνο του, είναι αραιό το μείγμα. Κάθε στρώση που προσθέτουμε στο κέντρο του προηγούμενου μείγματος απλώνεται προς τα έξω με την πίεση που ασκεί η επόμενη στρώση.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
Αν ψήσουμε σε αέρα θέλει λιγότερο χρόνο, αλλά πάντα ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός.
Δεν το βγάζουμε αν δεν βγαίνει καθαρή και στεγνή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει για 20′-25′ και το ξεφορμάρουμε.
Mυστικά
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε την τούρτα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την χτυπημένη και αφράτη γκανάζ λευκής σοκολάτας.
Ο παρατεταμένος χρόνος ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία είναι απαραίτητος για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα και για ψηθεί σωστά μέχρι μέσα, μιας και το μείγμα του κέικ είναι πιο ρευστό από το κανονικό.
Μπορείτε να βάλετε το μείγμα του κέικ σε στρογγυλή φόρμα του κέικ (με τρύπα στην μέση), αφού ψηθεί και γλασάρεται το ουράνιο τόξο. Το σερβίρετε σε τουρτιέρα και γεμίζετε το κενό στην μέση με καραμελάκια της αρεσκείας σας.