Κέικ πορτοκάλι με λάδι

Κέικ πορτοκάλι με λάδι, χωρίς μίξερ. Ακολούθα τη συνταγή μου ακριβώς και θα έχει ένα αφράτο γεμάτο άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας κέικ!

Εύκολη
0:40

12

10 λεπτά

30 λεπτά

Κεικ πορτοκαλι με λαδι απο την Αργυρω. Χωρις μιξερ αφρατο με αρωμα πορτοκαλιου  κανελα και λαδι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΛΑΔΙ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΛΑΔΙ

Video

Εκτέλεση

    1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
    2. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
    4. Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το μπεικιν πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.
    5. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα.
    6. Προσθέτουμε τις σταφίδες.
    7. Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη ατομική φόρμα για κέικ.
    8. Από την ώρα που αναμειγνύουμε τις διογκωτικές ουσίες (baking powder και σόδα) με υγρό, ξεκινάει η δράση τους.
    9. Γι’ αυτό, το μείγμα πρέπει να μπει άμεσα στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί σωστά η διόγκωση.
    10. Ψήνουμε στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
    11. Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160°C βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Tips

  • Αντί να τα φτιάξεις ατομικά μπορείς να βάλεις το μείγμα σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα για κέικ και να το ψήσεις.
Απόρρητο