Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΛΑΔΙ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΛΑΔΙ
Video
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
- Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το μπεικιν πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη ατομική φόρμα για κέικ.
- Από την ώρα που αναμειγνύουμε τις διογκωτικές ουσίες (baking powder και σόδα) με υγρό, ξεκινάει η δράση τους.
- Γι’ αυτό, το μείγμα πρέπει να μπει άμεσα στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί σωστά η διόγκωση.
- Ψήνουμε στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160°C βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Tips
- Αντί να τα φτιάξεις ατομικά μπορείς να βάλεις το μείγμα σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα για κέικ και να το ψήσεις.