"
Δοκιμάστε το κέικ πορτοκαλιού με λάδι, είναι εγγύηση! Τα κέικ με λάδι και πορτοκάλι είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα. Όμως, αυτό που προτείνουμε το κέικ...

Δοκιμάστε το κέικ πορτοκαλιού με λάδι, είναι εγγύηση! Τα κέικ με λάδι και πορτοκάλι είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα. Όμως, αυτό που προτείνουμε το κέικ πορτοκάλι γίνεται με λάδι και αλεύρι ολικής αλέσεως. Η προετοιμασία του κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι είναι μόνο δέκα λεπτά και το ψήσιμο δε θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα. Έτσι, αποτελεί μια έξυπνη λύση και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση θα τους ενθουσιάσετε όλους με τη γεύση και το άρωμα από το κέικ πορτοκαλιού με λάδι από την Αργυρώ! Κέικ με αλεύρι ολικής, ιδανική επιλογή με τον πρωινό καφέ, είναι πολύ υγιεινό, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο όλο γεύση και άρωμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κέικ πορτοκάλι με λάδι

  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1½ φλ. αλεύρι ολικής (ή σίκαλης)
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βάλτε το μείγμα για κέικ κατευθείαν στο φούρνο.

    Για το μείγμα για κέικ

    Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.

    Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking powder και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για κέικ.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες.

    Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη ατομική φόρμα για κέικ μιας χρήσης, αν δεν έχετε ατομική φόρμα για κέικ.

    Από την ώρα που αναμειγνύουμε τις διογκωτικές ουσίες (baking powder και σόδα) με υγρό, ξεκινάει η δράση τους. Γι’ αυτό, το μείγμα για κέικ πρέπει να μπει άμεσα στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί σωστά η διόγκωση.

    Ψήνουμε στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.

    Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160°C βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

    Αυτό το κέικ πορτοκαλιού με λάδι είναι επίσης γεμάτο ενέργεια κι αυτό το κάνει ιδανικό κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο. Αντί να τα φτιάξεις ατομικά μπορείς να βάλεις το μείγμα για κέικ σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα για κέικ και να ψήσει ολόκληρο. Κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι σαν αυτό δεν υπάρχει! Δοκιμάστε το κέικ πορτοκαλιού με λάδι από την Αργυρώ το συντομότερο.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×