Κεικ πορτοκαλι με λαδι  απο την Αργυρω. Χωρις μιξερ αφρατο με αρωμα πορτοκαλιου  κανελα και λαδι

Κεικ πορτοκαλι με λαδι  απο την Αργυρω. Χωρις μιξερ αφρατο με αρωμα πορτοκαλιου  κανελα και λαδι

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
80
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1½ φλ. αλεύρι ολικής (ή σίκαλης)
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.

    Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το μπεικιν παουντερ και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μιγμα.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες.

    Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη ατομική  ατομική φόρμα για κέικ.

    Από την ώρα που αναμειγνύουμε τις διογκωτικές ουσίες (baking powder και σόδα) με υγρό, ξεκινάει η δράση τους.

    Γι’ αυτό, το μιγμα πρέπει να μπει άμεσα στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί σωστά η διόγκωση.

    Ψήνουμε στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.

    Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160°C βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

    Είναι επίσης γεμάτο ενέργεια κι αυτό το κάνει ιδανικό κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο. Αντί να τα φτιάξεις ατομικά μπορείς να βάλεις το μιγμα σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα για κέικ και να ψήσει ολόκληρο. 

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται