Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το μείγμα αυτού του κέικ που είναι σαν φανουρόπιτα, βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει.
Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μπολ που χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μείγμα μπαχαρικών.
Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ σαν φανουρόπιτα.
Δεν ανακατεύουμε πολύ, ίσα το μείγμα να πιει το αλεύρι.
Σε λαδωμένο ταψάκι 28 ή 30 εκατοστά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα και 5 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα για περίπου 55 λεπτά.
Δε βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
Για να πετύχετε τη φανουρόπιτα, αλλά και οποιοδήποτε κέικ και αν κάνετε, ακολουθήστε τα μυστικά της Αργυρώς που θα βρείτε εδώ.