Εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για σερβίρισμα ακόμα και σαν γλυκό. Δοκίμασέ το, τα υλικά τα έχεις όλα!

Εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για σερβίρισμα ακόμα και σαν γλυκό. Δοκίμασέ το, τα υλικά τα έχεις όλα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
100
  • 200 γραμ. νερό
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 100 γραμ. γάλα
  • Στερεά υλικά
  • 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γραμ. κακάο
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Για το τελείωμα
  • 350 γραμ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

    Βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι 27 εκ. με αποσπώμενη βάση, ή απλά βουτυρώνουμε ταψάκι και ντύνουμε βάση και πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο σε κομμάτια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά καιαφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Προσθέτουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

    Τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν.

    Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ºC, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.

    Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ πριν το βγάλουμε από το φούρνο.

    Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄.

    Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.

    Για το σερβίρισμα

    Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

    Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

    Το κέικ συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο, για 4-5 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταψύξετε για 3 μήνες.

    Μάθετε το μυστικό για να γίνονται πάντα τα κέικ σας επιτυχημένα και ονειρεμένα.

    Αν σου άρεσε το γεμιστό κέικ με μαρμελάδα, δοκίμασε και το απόλυτο κέικ σοκολάτας.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Ποιό είναι το αγαπημένο σου κέικ;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται